ELÄKÖÖN PIILOMAAN PIKKU WARLANDER

Harvoin jaksaa hevossairaalan lasku ja diagnoosi vain hymyilyttää:

Ajankohta: 24.3.2022 7:52
Diagnoosi: tiine

Lysti todettiin tiineeksi <3
Jonna Jokisalo ELL, amerikkalainen hevosten sis. tauti- ja tehohoitospesialisti Dipl ACVIM&ACVECC, hevossairauksien erikoiseläinlääkäri.

Vuoden paras yllätys
Lysti-friisi 19 v. heitti viime viikolla kehiin aikamoisen uutispommin, sillä eläinlääkärimme Jonna löysi Lystin masusta noin ketun kokoisen yllärin – vaikka vielä viime kesän lopulla Lysti ultrattiin tyhjäksi.

Kuten Lystin sulhon, lusitano-ori Fundadorin Pirjo-omistaja totesi: tämä on vuoden paras yllätys – jonka myötä saimme myös selvyyden siihen, miksi rakkaastani on tullut pullukka, vaikka ruoan ja liikutuksen määrä on pysynyt koko talven melko vakiona.

Siellä, siellä se ”Ilo” (sittenkin) on!

It’s Now of Never
Lysti on ollut minulla pian 10 vuotta ja aina aiemmin ajattelin, että M-i-n-ä-E-n-K-y-l-l-ä lähde astuttamaan vanhaa, lievästä astmasta ja nivelrikosta kärsivää tammaa, jolla ei ole ollut edes koskaan varsaa alla – kunnes vuosi sitten Lystin kevään ensimmäinen kiima vei viimeisetkin järjen rippeet ja mieleeni vyöryi kaiken muun alleen peittävä ajatus: I-t-’s-N-o-w-O-r-N-e-v-e-r.

Niinpä pirautin saman tien Pirjo Tani-Koivulalle, jonka upeaa lusitano-ori Fundadoria olin katsellut ”sillä silmällä” jo pidempään – ja siitä se ajatus sitten lähtikin saman tien kiitolaukalle niin, että jo saman päivän iltana Lystin kohdusta bongattiin 5 senttinen follikkeli ja Chrisse-eläinlääkärimme (joka myöhemmin jäi saikulle) totesi, että ”Lystin saa viedä huomenna orille”.

Tästä Se Ajatus sitten lähti kiitolaukalle!

Lysti toimi kuin kellopeli
Kevään ja kesän 2021 aikana me kiikutimme Lystin neljä kertaa visiitille Fundadorin luo Herajoen ratsastuskeskukseen – sillä Fundis astuu vain luomuna, mikä Lystin tapauksessa olikin varmasti tehokkain tapa. Vanhalle ensikertalaiselle kun luomu on aina parempi kuin pakaste.  

Lystin ja Fundadorin tapaamiset sujuivat ja ajoittuivat aina mainiosti: komean ulkokuorensa lisäksi Fundis osoittautui kultaiseksi herrasmieheksi ja Lysti puolestaan toimi koko kesän kuin kellopeli, sillä joka kerta, kun soitin eläinlääkärin paikalle arvioimaan oikeaa astutusajankohtaa, follikkeli komeili ultrassa jo sen kokoisena, että Lysti saatiin viedä Fundikselle seuraavana päivänä.

Love Is In The Air
Hillitte ny ittes!

Neljäs kerta salaa toden sanoi
Kahdella ensimmäisellä kerralla Lysti jäi tyhjäksi. Kolmas kerta sen sijaan sanoi toden hetkeksi, sillä ensimmäisessä ultrassa näytöllä vilahti pieni hevosen alku – kunnes seuraavassa ultrassa sitä ei enää näkynytkään, jolloin tiineyden arvioitiin menneen kesken.  

Kesän lopulla Lysti vietiin Fundadorille vielä neljännen kerran ja ultrattiin tämän jälkeen tyhjäksi – ja siinä luulossa on nyt elelty läpi talven ja ihmetelty, voiko muuten niin hyvinvoivan ja tyynen oloisen tamman masun kasvu johtua heinästä, kaasusta vai kenties valeraskaudesta kunnes viime viikolla Jonna siis bongasi masusta Piilomaan Pikku Warlanderin, jonka tarkoitus on nähdä päivänvalo ensimmäisen kerran kesä-heinäkuun vaiheessa Hauholla Tössän hellässä huomassa.

No nytkö te sen vasta keksitte?

Elämä on yllätyksiä täynnä – ja joskus ne onnistuvat olla aika lystikkäitäkin <3.

ELÄKÖÖN PIILOMAAN PIKKU WARLANDER

6 kommenttia artikkeliin “ELÄKÖÖN PIILOMAAN PIKKU WARLANDER

 1. Ηеllo аll, guyѕ! I knоw, my mеѕѕage maу bе too spеcifіс,
  But mу siѕtеr fоund niсе man hеrе and thеу mаrriеd, ѕо hоw аbout me?! 🙂
  I am 26 уеаrs оld, Nаtaliа, frоm Ukrainе, Ι know Εnglish аnd Gеrman languageѕ alѕо
  Аnd… I hаvе ѕрecіfiс dіsеaѕe, nаmеd nymphomaniа. Ԝho knоw what іs thiѕ, саn undеrѕtаnd mе (bettеr to ѕаy іt immediatеlу)
  Аh уes, Ι cook very taѕtу! and I lovе nоt оnlу cооk ;))
  Ιm reаl gіrl, nоt рrоѕtitute, and lооking for sеriоus and hоt rеlаtіonѕhip…
  Anуwау, you сan fіnd mу рrofilе herе: http://apsojunachar.gq/user/4068/

 2. Нeiǃ
  Ehkä vieѕtіnі on liіan yksіtyiskоhtainеn.
  Mutta іѕоѕіѕkoni löуsi täältä іhanаn miehеn ja heіllä on lоistаva ѕuhde, muttа еntä minä?
  Оlеn 26 vuоtіаs, Lіna, kоtoiѕіn Tsеkіѕtä, osааn mуös englаntiа.
  Jа… parеmpі sаnoа ѕе hеtі. Оlen bіѕekѕuaаlі. En оlе muѕtasukkaіnen toіѕeѕtа naіsеѕtа… vаrsinkааn ϳoѕ rаkаstelеmme yhdеsѕä.
  Ah kуllä, kоkkааn hуvin maukаstаǃ ϳа rakastаn muutаkіn kuin kоkata ;)))
  Ιm todеllіnen tуttö ϳа etsivät vаkаvаа jа kuumа suhdе….
  Jokа taрauksessа, löуdät рrоfііlini täältä: http://spelripcelerijffec.tk/usr-64439/

 3. Если вы ищите интересные товары, то лучшим решением будет обнаружить их на веб-сайте Гидра hydra onion. Здесь можно найти все что вам придется по душе. При этом, купить это и получить продукт уже в ближайшее время. Площадка Гидра-онион – сайт, работающий по принципу супермаркета. Здесь уже работают сотни шопов и тысячи продавцов. Вы сможете стать новым покупателем или же зарегистрироваться в качестве продавца, предоставляя свои продукты и услуги. Все, что нужно, перейти по рабочей ссылке Гидра, пройти быструю регистрацию и подать заявку на открытие магазина. Для этого потребуется отправить фото товара, а также выполнить некоторые условия. Покупателю же достаточно просто пройти регистрацию и можно оформлять заказ. Главное тщательно изучите предложения и комментарии о продавцах. гидра магазин

 4. Я рада поделиться своим мнением о компании Теххолод в Ростове-на-Дону, которая предлагает высококачественные кондиционеры и сплит-системы. Я обратилась к этой компании, когда у меня возникла проблема с моей старой системой кондиционирования в летний период.

  Сотрудники Теххолода были очень профессиональными и дали мне полезные рекомендации по выбору новой системы, которая соответствовала бы моим потребностям и бюджету. Они также предложили мне различные варианты монтажа и установки, что помогло мне выбрать оптимальный для меня вариант.

  После того как я приобрела новую сплит-систему, они провели ее установку быстро и безупречно, обеспечив мне необходимый комфорт в жаркое время года. Система работает отлично уже второй сезон подряд, и я никаких проблем не испытываю. Рекомендую – https://kondicioner-th.ru/kondicioneri/nastennye-split-sistemy/! Кроме того, я хотела бы отметить, что цены в Теххолоде на кондиционеры и сплит-системы являются конкурентными, что делает их продукцию доступной для широкого круга потребителей. Я очень довольна своим выбором, и рекомендую всем, кто ищет надежную и профессиональную компанию в Ростове-на-Дону для покупки кондиционеров и сплит-систем, обратиться к Теххолоду.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun